Casals Cienfuegos, Ramon

Casals Cienfuegos, Ramon

Ramon Casals Cienfuegos-Jovellanos, nacido en Terrassa, es catedrático de matemáticas, con más de treinta años de experiencia como profesor, quince de los cuales como director de diversos centros educativos.

Compagina la docencia con el estudio de las relaciones padres/hijos. Ha publicado diversos libros sobre este tema, entre los que destacan L’aventura de ser pares, 100 preguntes que ens fem els pares o Prevenir el fracaso escolar desde casa.

Colabora en varios medios de comunicación e imparte charlas en centros escolares dirigidas a madres y padres.

rcasals6@xtec.cat

Prevenir el fracàs escolar des de casa

Casals Cienfuegos, Ramon

Sinopsis de Prevenir el fracàs escolar des de casa

L’escola no comença ni acaba en ella mateixa. El que es viu a casa condiciona d’una manera important la vida escolar de filles i fills. La relació pares-fills, el grau de confiança mútua, el temps compartit, l’educació en la responsabilitat o el vincle afectiu que s’estableix entre pares i fills influeix i molt en l’actitud envers l’estudi.

L’autor ens explica com organitzar la vida a casa, com enfocar diversos aspectes de la relació amb els fills i filles que els ajudaran de manera directa i també indirecta a millorar el rendiment escolar.

El llibre neix d’un estudi fet amb la col·laboració d’un miler d’estudiants i prop d’un miler de mares i pares de diversos centres de Catalunya. Ara se’n presenten les conclusions de forma clara i entenedora, però amb una força incontestable. Veurem què podem fer i com ho podem fer des de casa per tal que els nostres fills i filles siguin més feliços i puguin donar el millor en els estudis.

El llibre inclou un capítol dedicat als fills: «45 idees per a l’estudiant», amb orientacions en les tècniques bàsiques per estudiar millor.

 

PUBLICACIONES DE Casals Cienfuegos, Ramon